Σαλόνι & ΤραπεζαρίαΚρεβατοκάμαραΠαιδικόΚουζίναΜπάνιοΔιακόσμησηΕξωτερικός Χώρος

Διακοσμώντας την κρεβατοκάμαρα

Κρεβατοκάμαρα | Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας
Διακοσμώντας την κρεβατοκάμαραείναι ένας

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος προσωπικός όπου μόνοι μας ή μαζί με τον σύντροφό μας περνούμε τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Είναι ο χώρος στον οποίο χαλαρώνουμε και ηρεμούμε. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει και ο διάκοσμος να είναι ο κατάλληλος, ώστε να μας αποπνέει αυτά τα συναισθήματα χαλάρωσης. Πράγματι, το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος για τον οποίο τα έντονα χρώματα για παράδειγμα δεν συνιστώνται, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα ξεκούραστα και χαλαρωτικά. Τα χρώματα που ταιριάζουν περισσότερο στα υπνοδωμάτια είναι κυρίως τα ζεστά και γήινα ή ουδέτερα και απαλά χρώματα.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία διακόσμησης του εσωτερικού του υπνοδωματίου σας είναι να επιλέξετε τα υλικά και τα βασικά χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε για τους τοίχους σας. Έχοντας επιλέξει αυτά θα είστε προετοιμασμένοι να διαλέξετε και τα έπιπλα που ταιριάζουν καλύτερα. Και για τη διακόσμηση των τοίχων δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία. Μπορείτε να τοποθετήσετε στους τοίχους κορνίζες με φωτογραφίες ή κάποιον πίνακα ζωγραφικής. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Σε κάθε περίπτωση το υπνοδωμάτιό σας θα αποπνέει μια ξεχωριστή αίσθηση εξαιτίας της μοναδικότητας των εικόνων που θα έχετε επιλέξει για τη διακόσμησή του.

Ένας από τους παγκοσμίως αποδεκτούς κανόνες του εσωτερικού design της κρεβατοκάμαρας είναι να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ για

 ένας το πάτωμα πλακάκι, μάρμαρο ή γρανίτη. Το πιο διαδεδομένο υλικό για πατώματα υπνοδωματίων είναι το ξύλο και η μοκέτα. Και δεν θέλετε να βάλετε πλακάκι, μάρμαρο ή γρανίτη, γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλετε το πρωί όταν ξυπνάτε είναι να έρχεστε σε επαφή με ένα κρύο πάτωμα! Προφανώς η μοκέτα ή το χαλί είναι ακόμη πιο ζεστά υλικά από το ξύλο αλλά και τα ξύλινα πατώματα είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για το δάπεδο της κρεβατοκάμαρας.
 
Το υπνοδωμάτιο είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος και συχνά αυτό γίνεται αφορμή για να συγκεντρώνουμε σε αυτό αντικείμενα ή ρούχα που δεν θέλουμε να έχουμε σε άλλα πιο εμφανή σημεία του σπιτιού. Επειδή όμως το υπνοδωμάτιο είναι και χώρος χαλάρωσης για να αποφύγετε την ενδεχόμενη ακαταστασία μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό ερμάριο ή μια ντουλάπα ή εάν είστε ακόμη στα σχέδια του σπιτιού φροντίστε να προσθέσετε έναν μικρό εντοιχισμένο αποθηκευτικό χώρο σε κάποιο σημείο του υπνοδωματίου (κάτι σαν μπουντουάρ) ή απλά μια εντοιχισμένη ντουλάπα και έτσι να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο ζωτικό χώρο. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε την ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο ενώ παράλληλα θα έχετε και όλα σας τα αντικείμενα, ρούχα και κλινοσκεπάσματα τακτοποιημένα.

Μια ακόμη χρήσιμη συμβουλή για τον εσωτερικό διάκοσμο της κρεβατοκάμαράς σας είναι να επιλέξετε το ίδιο χρώμα και υλικό για τα κλινοσκεπάσματα και τις κουρτίνες. Πολλοί προτιμούν τις σκουρόχρωμες κουρτίνες για να κρατούν τα πρωινά τον ήλιο έξω από το υπνοδωμάτιό τους. Εάν οι τοίχοι σας όμως είναι πολύ ανοιχτόχρωμοι, ίσως να μην σας αρέσει αυτή η αντίθεση. Μια εναλλακτική λύση στις σκουρόχρωμες κουρτίνες και τους ανοιχτόχρωμους τοίχους είναι να βάλετε δυο είδη κουρτίνας σε πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις αντί για ένα είδος και σκουρόχρωμο. Αυτό θα φωτίσει το υπνοδωμάτιό σας και θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Κι αν το υπνοδωμάτιό σας είναι πραγματικά πολύ μικρό μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται λίγο μεγαλύτερο χρησιμοποιώντας καθρέφτες!

Τελευταίο σημαντικό σημείο το οποίο θα πρέπει να προσέξετε στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας είναι ο φωτισμός. Οι τάσεις στο εσωτερικό design εξακολουθούν να περιλαμβάνουν στην κορυφή των διακοσμητικών προτάσεων το κλασσικό φως οροφής στο κέντρο του δωματίου αλλά στις επιπλέον επιλογές φωτισμού συμπεριλαμβάνονται τα διαφόρων ειδών αμπαζούρ, τα διακοσμητικά φώτα, τα φωτιστικά δαπέδου, οι απλίκες τοίχου ή τα μικρά σποτ τα οποία θα δώσουν μια ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο σας ανάλογα με τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσετε (π.χ.: για να δείχνει το δωμάτιο μεγαλύτερο, για να φωτίσετε κάποιο πίνακα ή να απλά για να τονίσετε κάποιο όμορφο αντικείμενο στο χώρο).


EπιλέξτΡ ΣχΡτικές ΕταιρίΡς :

atrium
Εμπορία Επίπλου
atrium
Έπιπλα Τασίκας
Νεοκλασικά Έπιπλα
Έπιπλα Τασίκας
Έπιπλα Vero
έπιπλα, σαλόνια, τραπεζαρίες, σύνθετα, κρεβάτια
Έπιπλα Vero


Επιχειρήσεις με είδη διακόσμησης και έπιπλαΑναζητήστε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από το χώρο της διακόσμησης, έπιπλα, είδη κήπου κτλ στον επαγγελματικό μας κατάλογο που περιλαμβάνει 44 επιχειρήσεις.

Περιοχή:

Κλάδος :

 Νέες Αναλυτικές Παρουσίες:
Dreams Οn Wall
  Τοιχογραφίες για παιδικά δωμάτια και επαγγελματικούς χώρους, τοιχογραφίες παιδικών δωματίων
Cuzina Stavrianos
  Έπιπλα κουζίνας, Ντουλάπες, Ειδικές κατασκευές
LA MURRINA
  murano
Έπιπλα Τασίκας
  Νεοκλασικά Έπιπλα
ShoWood
  Outdoor Products
Έπιπλα Αρζουμανίδης
  Έπιπλα Αξίας
atrium
  Εμπορία Επίπλου
Archie & Costa
  Πόρτες- Παράθυρα
Expert
  Ηλεκτρικά Είδη
Inhouse STYLING
  Φωτισμός
IN HOUSE Styling
  Ταπετσαρίες Τοίχου
INHOUSE Styling
  Έπιπλα


Πρόσφατα Θέματα
Έξω κάνει κρύο, φυσάει, συννεφιάζει κι εσύ στον καναπέ με μια κούπα ζεστή σοκολάτα κοιτάς έξω τον καιρό που χειμωνιάζει. Έξω είναι χειμώνας, αλλά μέσα ...

Στο σχολείο είχαμε τα μαθήματα για το σπίτι, με λίγα λόγια το homework. Τώρα πολλοί είναι αυτοί που.. αναγκάζονται ή και με τη θέληση τους ...

Το σπίτι είναι σχεδόν έτοιμο. Η ολοκαίνουργια κουζίνα είναι στη θέση της, τα δωμάτια φρεσκοβαμμένα και το κερασάκι που απομένει για την τούρτα είναι τα ...

Τα μικροέπιπλα είναι έπιπλα που μπορεί να είναι κομπάρσοι στο σπίτι μας, αλλά η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα τους τα κάνουν πρωταγωνιστές! Πολλά και ...

Προβληθείτε
To homedecor.gr είναι η νέα δικτυακή πύλη με θέματα γύρω από έπιπλα, εσωτερική διακόσμηση, εξωτερική διακόσμηση με κατάλογο επιχειρίσεων, άρθρα κτλ.

Δυνατότητες Προβολής


To homedecor.gr είναι ένα έργο της
nbh-Υπηρεσίες Διαδικτύου
Δείτε επίσης: ΓΑΜΟΣ, βαπτιστικα
 
Copyright 2007, Homedecor.gr